Twee keer top 5 voor Leon Bovee in Schleiz

Twee keer top 5 voor Leon Bovee in Schleiz

Deze keer waren de weergoden ons weer goed gezind en de ogen waren dan ook niet gericht op de buienradar, maar op de thermometer die alsmaar hogere waardes aangaf.
Tijdens de kwalificatietrainingen zaten de stockrijders wederom dicht bij elkaar. Leon zette al snel de 3e tijd in de stock op de klokken. Aan het einde van de eerste kwalificatie werd gekozen om de kwalificatieband in te zetten, aangezien in de middag de temperaturen tot ver boven de 30 graden zouden oplopen. Helaas kon Leon zijn kwalificatieband niet ten volste benutten en zakte hij naar de 5e plek in de stockklasse. In de warme middagkwalificatie werden de tijden niet meer verbeterd. Dit betekende een 5e startplek in de stock en een 16e algemeen.
Race 1
Leon kende een goede start en kwam als 4e stockrijder uit de eerste ronde en op een 13e plek algemeen. Leon kon helaas in de beginfase van de race het tempo van de mannen voor hem net niet volgen en verloor steeds meer terrein. In ronde twaalf liet Leon steeds betere rondetijden noteren en liep hij weer in op de mannen voor hem. Met de nummer 3 van de stock in het vizier wist Leon het gat van 4 seconden terug te brengen naar 0.6 seconde en met nog 1 ronde te gaan, ging Leon er nog eens goed voor zitten. In zijn poging om het gat te dichten, maakte Leon een foutje en verkeek zo zijn kans op het podium. Aangezien de nummer 3 een gastrijder was die niet voor de punten mee deed, betekende dit dat Leon toch de 16 punten achter zijn naam heeft staan.
Leon: “In het begin moest ik echt te geforceerd rijden om bij te blijven en zakte ik steeds verder af. Op het einde van de race merkte ik dat ik weer aan het inlopen was en heb alles gegeven om de podiumplek binnen te halen, maar een remfoutje halverwege de laatste ronde maakte hier een eind aan.”
Race 2
Nu was Leon duidelijk minder weg van zijn plek en kwam pas op een 7e plek in de stock en een 19e plek algemeen uit de eerste ronde. Leon wist in de beginfase terug op te klimmen naar een 16e plek. Helaas hadden de rijders voor hem al een gaatje geslagen. Het leek een kopie te worden van race 1. Leon kwam op het einde van de race weer sterk opzetten en liep hard in op de nummer 4 van de stock. In de laatste ronde gaf Leon nog alles en perste zijn snelste raceronde er nog uit. Hij kwam helaas net 0,2 seconden tekort op de streep voor de 4e plek. Dit betekende dus p5. Door de gastrijder vóór Leon werden het dus voor de punten voor P4.
Leon: “Geen slecht weekend, maar ik moet echt sneller op tempo komen. Ik rijd in ronde 18 van de race de snelste tijd. Als ik meteen vanaf ronde 1 deze tijden draai, dan strijd ik weer mee voor het podium! Dit geeft wel vertrouwen voor mijn thuisrace!! Nu is het opmaken voor het IDM Assen!
IDM Schleiz

IDM Schleiz

Meer berichten

Meer weten of passend advies?
TTL Group Logo
We helpen u graag verder
Materiaal bestellen?

Bestel uw materiaal op onze webshop.

Scroll naar boven