Partner en voorraadhouder in hoogwaardige metalen

Branches

Onze expertise

Ernergie zuinig en lichtgewicht

Automotive

In de automotive industrie draait alles om schoon, energiezuinig en lichtgewicht produceren op een zo verantwoordelijk mogelijke wijze. Hoogwaardige maar lichtgewichte stalen en aluminium zijn hier op hun plaats. Maar ook materialen voor tooling reparatie, revisie en onderhoud. De materiaalsoorten die hier thuishoren zijn: 1.2379 ESU, TPM 10, 1.2436, 1.2767.

hoge thermische en mechanische belastingen

Energie

Het opwekken van energie gaat gepaard met enorme thermische en mechanische belastingen van de toegepaste materialen. Duurzaamheid is in alle opzichten gevraagd, zowel voor de materialen als voor het milieu. Wij leveren specifiek voor deze belangrijke industrie hoog warm en slijtvaste materialen in verschillende legeringen. Hier ziet u o.a. de volgende kwaliteiten: 1.4006, 1.4021, 1.4057, 1.4120, 1.4594.

duurzaam en corrosiebestendig

Offshore

In de offshore industrie gaat het om de technische belangen en complexe legeringen die vaak in  een extreme omgeving worden ingezet.  Gebruik van duurzame materialen met zeer goede corrosieve  en sterke mechanische eigenschappen zijn van uiterst belang. Denk hierbij aan hoog corrosiebestendige stalen speciale (alu) brons  en  nikkelbasislegeringen. Voorbeelden van toepassingen zijn schroeven, bouten en moeren, pompen, buizen, gietdelen en hoge drukcomponenten.  Materiaalkwaliteiten: 1.6582, 1.7225, RVS 316

veeleisend en traceerbaar; AS 9120 gecertificeerd

Ruimte en luchtvaartindustrie

Al vele jaren leveren wij hoogwaardige staalsoorten aan de veeleisende aerospace industrie. In nauw overleg met de klant en onze leveranciers als TIG en Alcoa Tital. Sinds februari 2015 zijn we AS9120 gecertificeerd en leveren wij direct vanuit voorraad voor de luchtvaart gecertificeerde materialen. Volledig herleidbaar en met alle certificeringen. Denk aan gietdelen, structuurdelen, turbine en motoronderdelen van titaan. Denk aan Titanium volgens de specificaties als: AMS 4911, AMS 4928, AMS 6931, ASTMB 265. Nickel Alloy several all AMS. Special steels 17-4PH, 15-5PH standaard en AMS.

hoge hardheid en breukbestendig

Verspanende industrie

Bij verspanen is het van uiterst belang dat het snijgereedschap harder is dan de te bewerken materiaal, ook bij hoge temperaturen. Daarnaast zijn breukbestendigheid, vermoeiingbestendigheid en temperatuurbestendigheid erg belangrijk. Er zijn verschillende materialen die aan deze eisen voldoen, dit zijn o.a.: snelstaal (HSS, high speed steel), PM legeringen,  hardmetaal, keramisch materiaal en diamant. Deze worden ingezet voor de vervaardiging van snijgereedschappen, zaagbladen, ruimers, tappen, frezen en boren. Veelgebruikte kwaliteiten: 1.3343, TPM 23.

hoog slijtvast en taai

Koudwerkstaal

Voor het vervaardigen van industriële gereedschappen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van koudwerkstaal. De toepassing bepaalt het type materiaal. Koudwerkstaal staat bekend om de hoge slijtvastheid, taaiheid, doorharding en nitreerbaarheid die door combinaties met legeringen te beïnvloeden zijn. Denk aan messen, walsen, koud omvormen, snijden, stansen en verpulveren. Materiaalkwaliteiten: 1.2379, 1.2842. TPM 10.

hittebestendig en slijtvast

Warmwerkstaal

Gereedschappen die temperaturen moeten weerstaan van meer dan 200 graden, worden vervaardigd uit warmwerkstaal. Denk daarbij aan smeden, warmwalsen en drukgieten en extruderen.  Warmwerkstaal kenmerkt zich door een hoge slijtvastheid, taaiheid, goede warmtegeleiding en o.a. een goede ontlaatbestendigheid. Denk aan druk- en spuitgieten, extrusie en smeden. Toegepaste kwaliteiten: 1.2343, 1.2344, WW3.

slijtvast en taai

Machinebouw

Deze industrie kent vele toepassingen van de diverse legeringen. Met name de veredelde materialen, karboneer en nitreerstalen die bekend staan om hun slijtvastheid in combinatie met een hoge taaiheid, worden regelmatig ingezet. Denk aan geleiders, assen, tandwielen en klemblokken. Passende kwaliteiten: 1.7225, 1.6582, 1.7131.

kunststofvormvast en slijtvast

Matrijzen en Stempelbouw

In ons programma zijn verschillende kunststofvorm- en slijtvaste materialen te vinden die ingezet worden als opbouwdelen, kerndelen en snijgereedschappen. Deze zijn verkrijgbaar in ruw, voorbewerkt en  op maat met de daarvoor geldende toleranties. Een juiste keuze van materiaal, warmtebehandeling en bewerkbaarheid geeft korte cyclustijden, een langere stand tijd en werkt kostenbesparend. Denk aan extruderen, cilinders, wokkels en spuitgieten. Toegepaste kwaliteiten zijn: 1.2316, 1.2085, TPM 450 V, Koperlegeringen 2.1285, 2.1247, 2.1293, 2.1090.

Contact met TTL group

Een geheel vrijblijvende offerte of advies ontvangen?

Direct online bestellen?

Direct online bestellen is ook mogelijk bij TTL group

Scroll naar boven