Partner en voorraadhouder in hoogwaardige metalen

Branches Telmastaal

Wij zijn er trots op dat wij al 40 jaar onze klanten in binnen- en buitenland mogen voorzien van hoogwaardige metalen. In 40 jaar tijd heeft Telmastaal zich flink ontwikkeld op het gebied van de staalbranche en dit blijven wij ook doen.

Specifieke branches

Onze terreinen van expertise

Ernergie zuinig en lichtgewicht

Automotive

In de automotive industrie draait alles om schoon, energiezuinig en lichtgewicht produceren op een zo verantwoordelijk mogelijke wijze. Hoogwaardige maar lichtgewichte stalen en aluminium zijn hier op hun plaats. Maar ook materialen voor tooling reparatie, revisie en onderhoud. De materiaalsoorten die hier thuishoren zijn: 1.2379 ESU, TPM 10, 1.2436, 1.2767.

Hoge hardheid en breukbestendig

Verspanende industrie

Bij verspanen is het van uiterst belang dat het snijgereedschap harder is dan de te bewerken materiaal, ook bij hoge temperaturen. Daarnaast zijn breukbestendigheid, vermoeiingbestendigheid en temperatuurbestendigheid erg belangrijk. Er zijn verschillende materialen die aan deze eisen voldoen, dit zijn o.a.: snelstaal (HSS, high speed steel), PM legeringen,  hardmetaal, keramisch materiaal en diamant. Deze worden ingezet voor de vervaardiging van snijgereedschappen, zaagbladen, ruimers, tappen, frezen en boren. Veelgebruikte kwaliteiten: 1.3343, TPM 23.

slijtvast en taai

Machinebouw

Deze industrie kent vele toepassingen van de diverse legeringen. Met name de veredelde materialen, karboneer en nitreerstalen die bekend staan om hun slijtvastheid in combinatie met een hoge taaiheid, worden regelmatig ingezet. Denk aan geleiders, assen, tandwielen en klemblokken. Passende kwaliteiten: 1.7225, 1.6582, 1.7131.

Kunststofvormvast en slijtvast

Matrijzen en Stempelbouw

In ons programma zijn verschillende kunststofvorm- en slijtvaste materialen te vinden die ingezet worden als opbouwdelen, kerndelen en snijgereedschappen. Deze zijn verkrijgbaar in ruw, voorbewerkt en op maat met de daarvoor geldende toleranties. Een juiste keuze van materiaal, warmtebehandeling en bewerkbaarheid geeft korte cyclustijden, een langere stand tijd en werkt kostenbesparend. Denk aan extruderen, cilinders, wokkels en spuitgieten. Toegepaste kwaliteiten zijn: 1.2316, 1.2085, TPM 450 V, Koperlegeringen 2.1285, 2.1247, 2.1293, 2.1090.

Contact met Telmastaal

Een geheel vrijblijvende offerte of advies ontvangen?

Direct online bestellen?

Direct online bestellen is ook mogelijk bij TTL group

Contactformulier

Scroll naar boven