Partner en voorraadhouder in hoogwaardige metalen

Branches Telmastainless

Onze terreinen van expertise.

Specifieke branches

Onze terreinen van expertise

Ernergie zuinig en lichtgewicht

Automotive

In de automotive industrie draait alles om schoon, energiezuinig en lichtgewicht produceren op een zo verantwoordelijk mogelijke wijze. Hoogwaardige maar lichtgewichte stalen en aluminium zijn hier op hun plaats. Maar ook materialen voor tooling reparatie, revisie en onderhoud. De materiaalsoorten die hier thuishoren zijn: 1.2379 ESU, TPM 10, 1.2436, 1.2767.

HOGE THERMISCHE EN MECHANISCHE BELASTINGEN

Energie

Het opwekken van energie gaat gepaard met enorme thermische en mechanische belastingen van de toegepaste materialen. Duurzaamheid is in alle opzichten gevraagd, zowel voor de materialen als voor het milieu. Wij leveren specifiek voor deze belangrijke industrie hoog warm en slijtvaste materialen in verschillende legeringen. Hier ziet u o.a. de volgende kwaliteiten: 1.4006, 1.4021, 1.4057, 1.4120, 1.4594.

DUURZAAM EN CORROSIEBESTENDIG

Off Shore

In de offshore industrie gaat het om de technische belangen en complexe legeringen die vaak in  een extreme omgeving worden ingezet.  Gebruik van duurzame materialen met zeer goede corrosieve  en sterke mechanische eigenschappen zijn van uiterst belang. Denk hierbij aan hoog corrosiebestendige stalen speciale (alu) brons  en  nikkelbasislegeringen. Voorbeelden van toepassingen zijn schroeven, bouten en moeren, pompen, buizen, gietdelen en hoge drukcomponenten.  Materiaalkwaliteiten: 1.6582, 1.7225, RVS 316

VEELEISEND EN TRACEERBAAR; AS 9120 GECERTIFICEERD

Ruimte en luchtvaartindustrie

Al vele jaren leveren wij hoogwaardige staalsoorten aan de veeleisende aerospace industrie. In nauw overleg met de klant en onze leveranciers. Sinds februari 2015 zijn we AS9120 gecertificeerd en leveren wij direct vanuit voorraad voor de luchtvaart gecertificeerde materialen. Volledig herleidbaar en met alle certificeringen. Denk aan gietdelen, structuurdelen, turbine en motoronderdelen van titaan. Titanium volgens de specificaties als: AMS 4911, AMS 4928, AMS 6931, ASTMB 265. Nickel Alloy several all AMS. Special steels 17-4PH, 15-5PH standaard en AMS.

Contact met Telmastainless

Een geheel vrijblijvende offerte of advies ontvangen?

Direct online bestellen?

Direct online bestellen is ook mogelijk bij TTL group

Contactformulier

Scroll naar boven