Telmastaal viert veertigjarig bestaan op ESEF maakindustrie 2020

Telmastaal viert veertigjarig bestaan op ESEF maakindustrie 2020

Telmastaal bestaat dit jaar veertig jaar. Een bijzonder jubileum, eentje om niet zomaar voorbij te laten gaan. Het bedrijf uit ’s-Heerenberg heeft daarom besloten om een deel van de festiviteiten rondom haar jubileum te combineren met ESEF Maakindustrie 2020. Een aansprekende gastspreker, een illusionist, muziek en ander vermaak staan er op het programma van de staalspecialist, die al voor de vijftiende keer aan de beurs deelneemt.

Het jaar 2020 staat het hele jaar in het teken van ons 40 jarig jubileum. 

Voor nu, treft het Coronavirus alleen maar het verplaatsen van de ESEF Maakindustrie beurs en hopelijk niet, u en ons persoonlijk! 
Wij hopen dat iedereen gezond en wel met ons het 40 jarig Jubileum kan en komt vieren op

Woensdag 2 September 2020.

Mocht u zich reeds aangemeld hebben dan blijft deze aanmelding geldig.

De ESEF Maakindustrie beurs organisatie heeft na rijp beraad besloten om de beurs (17-20 maart) te verzetten. Hun en onze prioriteit is de gezondheid van klanten, partners, bezoekers, werknemers en hun families niet in gevaar te brengen door het Coronavirus.

AANMELDEN:

Met vriendelijke groet,
Directie en medewerkers Telmastaal N.V.
Member of the TTL group

Trudy te Loo Korts
Trudy te Loo Korts

“We hebben onze oude stand de deur uit gedaan en er een nieuwe, grotere stand voor ingeruild”, zegt Trudy te Loo Korts, directeur van Telmastaal. “Deze stand is meer geschikt om feestelijke activiteiten te organiseren tijdens de komende ESEF Maakindustrie 2020.” Telmastaal werd in 1980 opgericht door Henk te Loo. Het was de eerste van de drie werkmaatschappijen van de TTL group: Telmastaal, Telmastainless en Nimadi.

Telmastaal is de tak die alle kwaliteiten hoogwaardige stalen en non-ferro materialen die er verkrijgbaar zijn, in elke uitvoering (bijv. staf rond, plat, vierkant, platen, ringen) levert voor elke denkbare industriegroep in de Benelux. Telmastainless richt zich op hoogwaardige edelstalen, roestvaststalen, titaan, en specials (wederom in elke denkbare industriegroep) en Nimadi levert hoogwaardige voorbewerkte of compleet bewerkte delen in edelstalen, RVS en non-ferro materialen. “Mede dankzij onze drie werkmaatschappijen zijn we de crisis goed doorgekomen”, zegt Trudy, sinds 2002 directeur en sinds 2008 eigenaar van het bedrijf. “Momenteel hebben we vijftien medewerkers in dienst. Ons afzetgebied is gericht op de Benelux maar wordt steeds meer internationaler. Bijzonder is dat wij in Nederland de enige zijn die als zelfstandig handelshuis AS9120-gecertificeerd zijn. Dit houdt in dat we bevoegd zijn om gecertificeerde materialen op voorraad te houden en te zagen in het magazijn te ’s-Heerenberg en te leveren aan sectoren als de luchtvaartindustrie en defensie, waar de eisen veel hoger zijn. Dat is zeker voor kleine ondernemingen vrij ongewoon.”

Service

“Naast dat we producten leveren, bieden we ook service, een heel belangrijk onderdeel binnen onze organisatie”, zegt bedrijfsmanager Wendy van Ree, die het bedrijf samen met Trudy runt. “Het draait allemaal om snel en op maat leveren, luisteren naar de wensen van klanten en op basis daarvan langdurige relaties bouwen. Als je service goed inricht – leveringen combineren, weten welk materiaal nodig is, zelfs op de hoogte zijn van de machine-instellingen van klanten, enzovoorts – dan kunnen zowel wij als de klant op heel veel zaken besparen. En dat zorgt weer voor economisch verantwoord en duurzaam ondernemen. Daar zijn we intern ook druk mee; we gebruiken duurzaam materiaal voor onze kantoorinrichtingen, krijgen zonnepanelen en hebben nieuwe energiezuinige heaters laten plaatsen. We lopen in de pas met de ontwikkelingen in de markt.”

Bestuurd door vrouwen

Dat de TTL group bestuurd wordt door vrouwen, is in de maakindustrie ook redelijk uniek. Trudy en Wendy lopen er niet mee te koop, maar hebben wel een stelregel. “We proberen de helft van de medewerkers uit vrouwen te laten bestaan”, zegt Trudy. “Gewoon, omdat we dat belangrijk vinden. Met Wendy had ik direct een goede klik. Ze heeft een drive, veel kennis en heeft de handschoen vanaf het begin af aan zonder schroom opgepakt. Dan kom je samen ergens. Zij regelt intern eigenlijk alles. Ik ga zelf nog niet weg bij de firma, maar geef wel alle nieuwe mensen de ruimte om het bedrijf in de komende twintig jaar zelfstandig verder uit te kunnen bouwen. Sinds zeven jaar werkt mijn dochter ook in het bedrijf. Gestart op de onderste trede en inmiddels een waardevolle office manager. Met deze twee geweldige dames en een fantastisch goed opgeleid team is de toekomst van de TTL group gewaarborgd.”

De metaalsector

Wat betreft die toekomst: die wordt volgens Trudy en Wendy uitdagend genoeg. “Het is momenteel echt niet makkelijk in de metaalbranche. Je moet heel alert zijn om boven water te blijven. Onze tactiek zal echter nooit veranderen: doen waar je goed in bent. Niet de grootste willen worden maar wel de beste blijven. Ten alle tijden kwaliteit blijven leveren. We hebben er alle vertrouwen in dat we met de TTL group toekomstbestendig zijn.  Wij zijn in alle industrieën actief, hebben zeer vroeg allerlei informatie tot onze beschikking en kunnen snel op wijzigingen in de markt reageren.  Klanten waarderen onze snelheid van reactie, het verhogen of verlagen van voorraden, nieuwe kwaliteiten op de markt brengen etc. Daarnaast kunnen we deels of compleet bewerkte  onderdelen of producten laten maken maar ook als het gaat om advisering en scholing van klanten, dan kunnen ze bij ons terecht.”

ESEF Maakindustrie 2020

Op ESEF Maakindustrie 2020 echter geen zwaar gemoed, maar een feestelijke stemming. ‘Het is de vijftiende keer dat we meedoen – we hebben slechts twee keer overgeslagen – en dit wordt natuurlijk wel een bijzondere editie voor ons. We vinden het belangrijk om aan de beurs mee te doen; je ziet wat nieuw is op de markt, wie er zijn en wat er gaat gebeuren. Omdat je een hele week met elkaar in één gebouw bent, kun je veel mensen spreken. Daarnaast laat je zelf natuurlijk ook zien welke ontwikkelingen je hebt doorgemaakt. Voor iedereen binnen Telmastaal is het echt een feestje omdat we ook nog veertig jaar bestaan. Ik denk dat het alles bij elkaar voor een hele positieve vibe gaat zorgen!’

Je vindt de TTL Group op stand 3.A060 tijdens ESEF Maakindustrie 2020.

Meer berichten

Telmastaal viert veertigjarig bestaan op ESEF maakindustrie 2020

Telmastaal bestaat dit jaar veertig jaar. Een bijzonder jubileum, eentje om niet zomaar voorbij te laten gaan. Het bedrijf uit ’s-Heerenberg heeft daarom besloten om een deel van de festiviteiten rondom haar jubileum te combineren met ESEF Maakindustrie 2020. Een aansprekende gastspreker, een illusionist, muziek en ander vermaak staan er op het programma van de staalspecialist, die al voor de vijftiende keer aan de beurs deelneemt.

Lees verder →
Meer weten of passend advies?
TTL Group Logo
We helpen u graag verder
Materiaal bestellen?

Bestel uw materiaal op onze webshop.

Scroll naar boven