Leon Bovee bij World Supersport op Nürburgring

Leon Bovee bij World Supersport op Nürburgring

DTC KME Racing coureur Leon Bovee kan met een wildcard deelnemen aan de World Supersport races welke op 31 augustus en 1 september op de befaamde Nürburgring verreden zullen worden. De Nederlandse bondscoach, Barry Veneman, heeft onze aanvraag bij de Dorna vergeld doen gaan van een positief advies over de regerend Nederlands kampioen in de Supersport 600.

Het is de KME-Yamaha coureur bijna gelukt om het budget wat nodig is om deel te nemen aan dit mooie evenement bij elkaar te krijgen. Van de huidige sponsoren waren met name mevrouw Trudy te Loo van de TTL group en Üntel Kablo uit Turkije direct erg enthousiast en deden een fantastische geste om Leon de kans te geven voor de tweede keer in zijn carrière aan de WSBK deel te nemen.

TIKO8792Ook van Yamaha Motor Nederland krijgt Leon de nodige support. Bovee is momenteel druk doende om de laatste sponsorgelden bij elkaar te krijgen. Hierover is Leon positief gestemd. Leon: “Ik heb al enkele toezeggingen maar deze moeten nog
geconcretiseerd worden. Mochten mensen of bedrijven die dit persbericht lezen nog interesse hebben voor deze one-event-sponsoring dan houd ik me van harte aanbevolen.”

Leon zal op een speciaal door Thomas Kubiak geprepareerde Yamaha R6 aan de start verschijnen. De racekuipen zullen speciaal voor dit evenement een facelift ondergaan om de sponsoren die deelname mogelijk maken extra exposure te geven.

De race op zondag wordt live uitgezonden op Eurosport. Hopelijk lukt het Leon wederom positief op te vallen zoals ook in 2012 het geval was.

KNMV kwam met het volgende persbericht naar buiten:

‘Wildcard Leon Bovee FIM WK Supersport’ – persbericht, bron: knmv.nl

Goed nieuws voor Leon Bovee. De 28-jarige Nijmegenaar mag in het weekend van 31 augustus en 1 september uitkomen met zijn Yamaha R6 op de Nürburgring in Duitsland, tijdens het FIM WK Supersport.

De wildcard werd toegekend door race-organisator Dorna. Leons team DTC KME Racing liet in een reactie weten zeer verheugd te zijn met het besluit.

Bovee staat momenteel op een verdienstelijke vierde plaats in het tussenklassement van het internationale Duitse Superbike-IDM-kampioenschap, waar hij in de Supersport 600 uitkomt op een Yamaha R6 (dezelfde motor waarmee hij rijdt in het FIM WK Supersport) van het team DTC KME Racing. In 2012 werd de talentvolle coureur Nederlands kampioen in de Dutch Supersport. Bovee kent dus het klappen van de zweep. Toch zal hij alle zeilen bij moeten zetten, al was het alleen maar omdat Michael van der Mark ook meerijdt in deze competitieve raceklasse. Het belooft eind augustus een spannend raceweekend te worden op de Nürburgring.

Meer weten over Leon’s deelname? Kijk dan op LeonBovee.nl en RaceSport.nl. Voor het verslag van Leon’s race tijdens IDM in Schleiz op 2 augustus 2013, download dan hier de pdf.

Meer berichten

Meer weten of passend advies?
TTL Group Logo
We helpen u graag verder
Materiaal bestellen?

Bestel uw materiaal op onze webshop.

Scroll naar boven